Lead genererende Verjaardagcampagne

De klant

Kinepolis ontstond in 1997 uit de fusie van twee familiale bioscoopgroepen en is tegenwoordig een bioscoopketen met meer dan honderd bioscopen in Europa en Noord-Amerika. De keten is in 9 landen actief en is de derde grootste bioscoopketen in Europa.

De hulpvraag

Kinepolis España wilde een automatische flow opzetten die in staat was om geautomatiseerd verjaardagcodes uit te sturen. Het uiteindelijke doel was het verzamelen van mailadressen met een geldige opt-in om hen commerciële mailingen te kunnen sturen.

Klant:
Kinepolis España

Branche:
Film & Entertainment

DHVVP Ondersteuning:
Development, technische ondersteuning

Fijne verjaardag

De verjaardagcampagne bestaat uit verschillende mails, landingspages en een dynamisch formulier. De eerste mail wordt verstuurd vanuit SX3 (Super 3), een Catalaanse televisiezender voor kinderen tot 14 jaar. De mail wordt op hun verjaardag verstuurd aan Club Super 3 Members, de ouders van de kinderen. In de mail staat een uitnodiging om een promotiecode aan te vragen voor een gratis Kinepolis bioscoopkaartje.

Landingspage & Dynamisch formulier

Vervolgens komt de ouder terecht op de Super 3 promo landingspage. Op deze pagina is een dynamisch Selligent formulier geïntegreerd die, afhankelijk van de taal van de ouder, wordt getoond in het Spaans of Catalaans. Het formulier bevat verschillende velden:

Promo selectie: Hier kan een keuze worden gemaakt tussen twee verschillende promotiecodes.

  • 1 ticket voor een volwassene (normaal tarief) + 1 gratis ticket voor een kind
  • 1 ticket voor een volwassene (normaal tarief) + 2 gratis tickets voor kinderen

Lidmaatschap code: Hier wordt gevraagd om een lidmaatschap code zodat er kan worden gecheckt of iemand daadwerkelijk de promotiecode mag ontvangen.

Verjaardag: In dit veld wordt de verjaardag ingevuld om het lidmaatschap te valideren.

Persoonlijke gegevens: Tot slot worden hier de persoonlijke gegevens van de ouder uitgevraagd. Deze laatste stap is cruciaal omdat deze gegevens in de toekomst worden gebruikt voor commerciële communicatie vanuit Kinepolis. Tijdens deze laatste stap geeft iemand ook automatisch een geldige opt-in af.

API Connectie

Wanneer de promotiecode is gekozen, ontvangt de member een mail met de code. Deze code wordt geleverd en geconfigureerd door een een API connectie tussen Selligent Marketing Cloud en RetailVista (een intern betalingssysteem van Kinepolis). Via deze connectie wordt er automatisch een unieke code aangemaakt wanneer een formulier succesvol is ingevuld en verzonden. Vervolgens wordt deze promotiecode geautomatiseerd in de mail geplaatst zodat de member deze kan gaan gebruiken in de Kinepolis webshop.

Resultaten

  • Nieuwe mailadressen verzameld die commerciële mailingen van Kinepolis mogen ontvangen
  • Een maandelijkse groei van 3% in mailbare emailadressen
  • Inzicht in het succes van de campagne door de uniek gegenereerde codes
  • Goed onderhouden klantrelatie door het gratis weggeven van vouchers

Better Call DHVVP!

Heeft deze case jou nieuwsgierig gemaakt of heeft het je inspiratie gegeven? Neem dan snel contact op met één van onze consultants of vraag geheel vrijblijvend een demo of prijsindicatie aan!

Phone number
085 060 4044