Zorgt de corona-proof Event Module voor een betere verkoop?

- Lisa

Sinds het eerste kampeerterrein in 1925 in Nederland werd geopend, is er veel veranderd in de kampeercultuur. Legertentjes uit de Eerste Wereldoorlog werden vervangen door super de luxe kampeertenten en de huifkarren werd ingeruild voor prachtige, alles-in-1 campers en caravans.

Dat deze mobiele vakantiehuizen ook in 2020 nog erg populair zijn, bleek op de goedbezochte driedaagse beurs Camper en Caravan Wereld in de TT Hal in Assen. Als één van de eerste beurzen in deze coronatijd, mocht de enorme hal van ruim 14.000 m2 in drie dagen tijd een groot aantal bezoekers ontvangen. De organisatie van deze expo maakte gebruik van de Event Management Software van DHVVP, waarmee alle bezoekers op een veilige manier het event konden bezoeken. Hoe we dit hebben gedaan?

Het begint bij een veilige ticketverkoop

Via de Camper en Caravan Wereld website kon men online tickets bestellen, waarbij er ook de mogelijkheid werd geboden om gebruik te maken van vroegboekkorting of andere persoonlijke kortingscodes. De bezoekers werden gevraagd om een aantal persoonlijke gegevens in te vullen en om een tijdslot uit te kiezen. Op deze manier konden er om de tien minuten 65 mensen de beurs betreden, waardoor iedereen op een veilige afstand naar binnen kon.

Doordat elke ticket aan één uniek persoon en aan een tijdslot gekoppeld was, konden wij precies zien hoeveel mensen er binnen waren. Ook voor de ticketverkoop aan de kassa was het van belang om te kunnen zien hoeveel mensen er al binnen waren, zodat er nooit te veel mensen naar binnen werden gestuurd.

Een snelle scansnelheid gaat besmeting tegen

Je kan zoveel stickers plakken, tijdsloten inlassen en desinfecterende middeltjes ophangen als je maar wil, maar het grote gevaar van zo’n event is dat de bezoekers al te dicht op elkaar komen voordat ze überhaupt binnen zijn: in de wachtrij. 

Op de tickets van de bezoekers staat een barcode die wordt gescand door de Scan-App van de Event Module. Allereerst is het van belang dat alle tickets worden gescand zodat het bezoekersaantal in de gaten kan worden gehouden, maar net zo belangrijk is de scansnelheid. Door de enorme scansnelheid van onze Scan-app kon worden voorkomen dat er enorme wachtrijen werden gevormd, waardoor er geen gevaar ontstond dat mensen te dicht op elkaar kwamen te staan.

Zorgen tijdsloten voor betere verkoopcijfers?

Dankzij de verschillende tijdsloten werd het publiek geleidelijk verspreid over de 14.000 m2 van de TT Hal, maar zelfs voor de exposanten waren deze tijdsloten gunstig. Doordat het publiek geleidelijk langs de verschillende stands werden geleid, konden de verkopers veel meer aandacht geven aan de serieuze kopers. De tijdsloten waren dus niet alleen goed voor de veiligheid, maar ook voor de verkoop!

Kies jij voor de huifkar of de camper?

Ondanks alle maatregelen en het extra denkwerk samen met de organisatie, was het voor iedereen een geslaagde expo. Ook is gelukkig gebleken dat de Event Module van DHVVP volledig corona-proof is! Dus, kies jij voor jouw volgende Event voor de huifkar of de camper? Met de Event Module van DHVVP heb je sowieso dat complete, luxe, alles-in-1 gevoel! 

Lisa Eising

Productspecialist

Lisa

Lisa is de product specialist van ons e-mailmarketing platform. Heb je vragen of ben je nieuwsgierig geworden? Bel of mail Lisa gerust!