Werken met de wijsheid van de terugblik: Mediahuis Noord gaat gebruik maken van Message Archiving  

- Lisa

Mediahuis Noord gaat gebruik maken van Message Archiving om meer overzicht te creëren voor de klant en hun klantenservice afdeling. Deze gloednieuwe feature binnen Marigold Engage zal door Mediahuis worden ingezet om verstuurde mails over abonnementen op te slaan en inzichtelijk te maken binnen de klantomgeving. 

Message Archiving werd in september 2023 gelanceerd als functionaliteit binnen Marigold Engage (voorheen Selligent Marketing Cloud). Archiving biedt een historisch overzicht van de communicatie die naar een uniek contact is verstuurd. Met andere woorden, het is een handige feature die gebruikt kan worden om te controleren of en met welke informatie een user bepaalde berichten heeft ontvangen. 

Mediahuis Noord stuurt alle mails over het bevestigen, wijzingen en stopzetten van abonnementen vanuit Marigold Engage. Bij dit soort mails is het nodig om inzicht te hebben of een klant deze mails heeft ontvangen en welke exacte informatie hierin stond vermeld. Door Message Archiving voor deze mails te activeren, worden deze na het versturen opgeslagen zodat het voor Mediahuis Noord duidelijk is wat er destijds via de mail is gecommuniceerd naar de klant.  

De mails zullen inzichtelijk worden gemaakt voor zowel de klant als voor de klantenservice afdeling. DHVVP zal om dit te kunnen realiseren, in samenwerking met de Mediahuis Noord developers, een technische inrichting opzetten om de API’s van de Message Archiving feature uit te kunnen vragen en de mails beschikbaar te maken in de klantomgeving.  

Lisa

Lisa is de product specialist van ons e-mailmarketing platform. Heb je vragen of ben je nieuwsgierig geworden? Bel of mail Lisa gerust!